Idzie Nowy 2015 Rok. Żegnamy ten Stary, który już się skurczył od starości i który był pełen różnych wydarzeń i tych wspaniałych i tych o kórych nie chcemy pamiętać. Ale jeśli żyjemy to znaczy, że przeżyliśmy.
Aby ten Nowy - jeszcze malenki był lepszy niż 2014 i aby pokój zapanował na świecie na miarę XXI wieku, by człowiek był człowiekiem dla człowieka, a nie wilkiem.
By każde dziecko miało kochającą rodzinę.
By Bóg nam błogosławił na drogach naszego życia, byśmy zachowali pokój ducha w każdej sprawie.
Spełnienia marzeń każdego z nas, nawet tych najskrytszych.
No i byśmy z sercem podchodzili do wykonywania dań, ciast i chlebów.
No i szarlotka na Nowy Rok
z przepisu Ani
TUTAJ
Użyłam wspaniale smakujących i pachnących jabłek prażonych z firmy Bakalland
( napisano na słoiku - bez konserwantów, bez aromatów)
TUTAJ
Użyłam wspaniale smakujących i pachnących jabłek prażonych z firmy Bakalland
( napisano na słoiku - bez konserwantów, bez aromatów)
Podsumowując - jest bardzo smaczna, a pieczemy tylko spód, którego przepis możemy zmieniać według uznania. Ja wykonałam wszystko wg wyżej podanego przepisu. Następnym razem zmienię spód na lżejszy - mniej mąki ziemniaczanej.
No i kolejnym razem nawilżę minimalnie biszkopty w kawie lub więcej kawy dodam do śmietanowej masy. :))
bardzo się cieszę, że skorzystałaś z mojego przepisu :) jabłecznik wyszedł Ci fantastycznie :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i samych udanych wypieków :)
OdpowiedzUsuń