sobota, 30 lipca 2016

Risotto z pieczarkami

Gościłam dwie Włoszki w czasie ŚDM. Wspaniałe młode dziewczyny no i zaraziły mnie włoską kuchnią. Same zrobiły Pastę Carbonarę. Powieliłam ja i niestety zapomniałam zrobić fotkę. Nastepnym razem to zrobię.
Dzisiaj zrobiłam Risotto z pieczarkami.
Składniki - koniecznie ryż na risotto
wino białe wytrawne lub półsłodkie ok 1/2 szklanki
Bulion drobiowy - rosół ok 1litra
pieczarki 6 sztuk
pól cebuli
oliwa z oliwek plus ( 1/4 masła opcjonalnie )
1 pomidor
ser parmezan lub inny wloskiego pochodzenia-twardy do tarki
Czas ok 25 minut
Efekt poniżej
A przepis i sposób przygotowania oryginalny
poniżej
GENNARO CONTALDO 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz