środa, 11 marca 2015

Pesto z rucoli i pietruszki

Idzie wiosna, a z nią trzeba się zmierzyć, bo czasami osłabia nas świecące słoneczko i czujemy zmęczenie wiosenne, w czasie gdy chcemy tej wiosny.    Jest na to mnóstwo sposobów by pokonać zmęczenie, albo się do tej wiosny przygotować. Jednym ze sposobów jest zasilenie organizmu w pewne witaminy i minerały, zdrowe kwasy omega.
Zatem pesto jako dodatek do dań, pieczywa, sera, wędlin,  ma w sobie to o co nam na wiosnę chodzi.

Moje pesto 


dzisiaj przygotowane z następujących składników:

1 opakowanie rucoli
pęczek zielonej pietruszki
1/2 szklanki oliwy z oliwek
20 sztuk orzechów laskowych
łyżeczka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
ostra papryka / wg upodobania/ lub suszone chili do smaku

W pojemniku blendera umieściłam wszystkie powyższe składniki plus orzechy laskowe wcześniej na patelni podsuszone by były smaczniejsze.
Wszystko to zmiksowałam i otrzymałam takie super pesto.
Polecam by odmienić smaki na wiosnę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz