Arbuz jest doskonały na upały. Ja nie lubiłam go zjadać w postaci tzw. pajdy gdyż sok lał mi się po rękach i łokciach. Obejrzałam kilka pomocniczych filmików i skorzystałam z tej pomocy by wreszcie skorzystać z tego owocu w upały. TU jest filmik do obejrzenia. Nie mój. Moja zmiana to ułożenie arbuza pionowo, nie poziomo no i sposób wylania soku nieco inny. Poza tym mój arbuz miał pestki:))
Zatem arbuza wkładamy do lodówki i na drugi dzień wycinamy w nim otwór tak duży by zmieścić w nim widełki od robota kuchennego te do ubijania jajek - 1 sztukę - z robota kuchennego.
Po wycięciu otworu wkładamy widełki i kręcimy nimi dookoła wnętrza arbuza aż powstanie sok. W otwór wkładamy - coś co pomoże nam wylać ten sok do szklanek - ja miałam lejek z ucięta końcówką.Kto woli może otwór powiększyć i nabrać sok naleweczką. No i pijemy na zdrowie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz