poniedziałek, 5 października 2015

Kilimandżaro

Jabłka nadal w użyciu. Znalazłam super przepis na ciasto  Kilimandżaro
i zrobiłam go dokładnie wg tego przepisu. Oto ono. Kliknij na nazwę ciasta , a zobaczysz stronkę z przepisem.


Co bym zmieniła na przyszłość?
Polewę czekoladową gdyż ta zbyt twarda po wystudzeniu się zrobiła.
Inne zmiany? Jabłka nałożyła bym na spód biszkoptu dopiero gdy będą tężeć, te były trochę za mokre i spód nasiąkł niepotrzebnie.
Poza tym przepis jest doskonały na dużą formę i nic nie trzeba zmieniać.
Smakuje tak, że na drugi dzień trzeba schować kawałek ciasta bo by było zjedzone. Jest świetne. I bardzo dobre jak na tą porę roku.


2 komentarze:

  1. Dzięki, skorzystałam z porad. Przydały się :) Moi faceci zachwyceni ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się i powiem tak to w miarę łatwe ciasto ale pyszne.

      Usuń